Followers

14 March 2012

Kerja Kursus PMR 2012 beeebbb !!!

Assalamualaikum semua ^_^ Sudah lama saya tak post di sini. Mesti korang rindu I kan ? hahaha.. jk^_-' Well, exam penggal 1 pun sudah lama habis and my results much better than before. 

Sejak dua menjak ni, banyak sangat aktiviti di sekolah. Tak termasuk lagi dengan homework yang cikgu bagi. Pergghhh...kalau ditambah darab, mau tak terkira tu ~ Emm.. ni nak cerita sikit. Bukan apa sangat pun cerita ni, just saja-saja. 

Just so you know, semua budak2 PMR WAJIB buat kerja kursus. Tak kiralah Geo ke, Sej ke...they must do it including me ! Yeeaahhhahhh!! No excuses kay ^^. If they didn't do it, they'll get LOW marks for their PMR. awww.....that must be hurt `~`

Okay, cukup2 lah aku ni speaking. Ayat kang ada yang tunggang langgang. Right ! Saya punya kerja kursus dah lama bermula since February. Of course cikgu ada bagitahu cara-cara nak buat kerja kursus ini. Tapi yang lecehnya ialah kita orang mesti kena cari bahan contohnya pergi kat tempat kajian tu sendiri untuk cari bahanlah. Straight to the point, kerja kursus ni tak boleh berkumpulan. Hanya individu yang dibenarkan. Yelahh..markah untuk PMR kott... Jadinya, kami semua kenalah cari maklumat tu tapi boleh dalam berkumpulan sebab mudah sikit. Tapikan, kesian aku tengok bagi mereka yang ibu bapa masing-masing busy and they don't have time nak bawa anak-anak mereka pergi macam SAYA ni..huhuhu... Tapi, saya tetap jugak berikhtiar agar dapat pergi and finally I make it ! Alhamdulillah, Ya Allah ^__^

Sekarang ni pun tengah busy sebenarnya membuat kerja kursus and nak kena study lagi. hehehe... tapi saya sempat jugak layan blog ni.. *apeeelaaahh aku*  Baiklah, deadline untuk Geo kalau tak silap dalam bulan April. And untuk Sej lebih kurang dalam bulan May. Dekat-dekat aje kan? emm.. Memang banyak kerja yang perlu dibuat. Yelah, as a student, we must learn, learn and learn until we reach the top. Barulah hidup kamu tu senang ^^ Bak kata Imam Al-Ghazali : Bersungguh – sungguhlah engkau dalam menuntut ilmu, jauhilah kemalasan dan kebosanan kerana jika tidak demikian engkau akan berada dalam bahaya kesesatan. 

Baiklah, sampai disini sahaja untuk kali ini. Insya-Allah panjang umur, saya update lain hari pula ya :) Sekian, assalamualaikum warahmatullah :D

PMR bebeh !

No comments:

Post a Comment

Kata-kata

Sesunnguhnya aku berserah pada-Mu Ya Rab...

Sesunnguhnya aku berserah pada-Mu Ya Rab...

Oppa Nichkhun :)